Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde Nederlandse topbestuurder 1347 dagen in de Raad van Bestuur zit. In de serie 1347 dagen spreekt KPMG bestuurders uit het Nederlandse bedrijfsleven over de weg naar de top en het leven in en rond de boardroom. Hein Schumacher (1971) is nu ruim twee jaar CFO bij FrieslandCampina. Al op zijn 32ste was hij financieel directeur van Heinz Nederland, waarna hij binnen KraftHeinz eerst verantwoordelijk werd voor Europa, daarna China en uiteindelijk heel Azië. In 2015 keerde hij terug naar Nederland om bij FrieslandCampina aan boord te stappen.

Schumacher geeft in deze aflevering een inkijk in zijn leven als CFO van een multinational. Op de tiende verdieping van het hoofdkantoor van FrieslandCampina in Amersfoort spreekt hij openhartig over zijn weg naar de boardroom, zijn eerste bestuurs- en RvC-vergadering, de besluitvorming en de werkdruk in de boardroom, en over zijn eigen houdbaarheid en toekomst.

We hebben het interview voor u teruggebracht naar vier verschillende, thematische podcasts. Voor wie liever leest, hebben we het interview bewerkt in vier artikelen, van lang naar kort, afhankelijk van uw beschikbare leestijd.

LUISTEREN:

Hieronder kunt u het in vier thematische podcasts opgedeelde interview met Hein Schumacher terugluisteren. Wilt u niets missen van de serie 1347 dagen? Abonneer u dan op de podcast-serie en u krijgt vanzelf bericht als de volgende aflevering online staat.

podcast 1: Hein Schumachers weg naar de boardroom

Hein Schumacher studeerde ooit af als politicoloog. Niet de meest voor de hand liggende studie voor iemand die uiteindelijk CFO van een multinational wordt. Hoe verliep Hein Schumachers weg naar de boardroom? Wanneer wist hij dat hij de hoogste positie kon bereiken? En welke obstakels kwam hij tegen op zijn weg?

podcast 2: De eerste bestuurs- en  RvC-vergadering van Hein Schumacher

Hein Schumacher is nu ruim twee jaar CFO bij Friesland Campina. Bij een C-level functie horen ook bestuursvergaderingen, en met de RvC-vergadering. We vroegen Hein Schumacher  hoe hij zich daar als jonge bestuurder staande houdt.

podcast 3: Hein Schumacher over werkdruk en besluitvorming in de board

Hein Schumacher is nu ruim twee jaar CFO bij Friesland Campina. We vroegen hem naar de werkdruk die hij als jonge bestuurder ervaart. Moet hij sinds hij in board heeft plaatsgenomen veel harder werken dan voorheen, of valt dat wel mee? Ook waren we nieuwsgierig hoe hij zich als nieuw bestuurder verhield tot medebestuurders, en hoe hij zijn stempel drukt op de besluitvorming.

podcast 4: Hein Schumacher over zijn eigen houdbaarheid en looptijd

Hein Schumacher is nu ruim twee jaar CFO bij FrieslandCampina. Na gemiddeld 1347 dagen – zo’n 45 maanden- stappen de meeste bestuurders over naar een topfunctie bij een andere onderneming. We vroegen Schumacher naar zijn ambities en houdbaarheid binnen FrieslandCampina.

LEZEN:

In de longread leest u het hele interview met Hein Schumacher terug. Heeft u wat minder tijd, dan kunt u kiezen voor drie kortere, afgeleide artikelen.