Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde Nederlandse topbestuurder 1347 dagen in de Raad van Bestuur zit. In de serie 1347 dagen spreekt KPMG bestuurders uit het Nederlandse bedrijfsleven over de weg naar de top en het leven in en rond de boardroom. Ineke Kooistra is sinds januari 2013 CEO van YoungCapital. Haar weg naar de top begon bij USG People en later Adecco. Kooistra maakte bij het laatstgenoemde furore met een specialistisch label voor directiesecretaresses in de Nederlandse uitzendmarkt. Haar harde werk bleef niet onopgemerkt. Niet veel later werd ze beloond met de functie van directeur specialties van Adecco Nederland. Twee jaar later hengelden YoungCapital-oprichters Hugo de Koning, Bram Bosveld en Rogier Thewesen de ervaren Kooistra binnen als nieuwe topvrouw.

Kooistra geeft in deze aflevering van 1347 dagen een inkijkje in haar leven als CEO van het vroegere StudentenWerk. We spreken haar openhartig over haar weg naar de boardroom, haar eerste bestuurs- en RvC-vergadering, de besluitvorming in de boardroom en tot slot over haar eigen houdbaarheid en toekomst.

We hebben het interview voor u teruggebracht naar vier verschillende, thematische podcasts. Voor wie liever leest, hebben we het interview bewerkt in vier artikelen, van lang naar kort, afhankelijk van uw beschikbare leestijd.

LUISTEREN:

Hieronder kunt u het in vier thematische podcasts opgedeelde interview met Ineke Kooistra terugluisteren. Wilt u niets missen van de serie 1347 dagen? Abonneer u dan op de 1347-dagen podcast en ontvang de volgende aflevering automatisch op uw telefoon.

podcast 1: Ineke Kooistra’s weg naar naar de boardroom

Ineke Kooistra wordt gezien als goudhaan in de uitzendbranche. Ze maakte carrière bij USG People en Adecco. In 2012 werd ze gevraagd als CEO van wat nu YoungCapital heet, een onstuimige groeier in de markt van flexwerkers.

podcast 2: Ineke Kooistra over bestuurs- en commissarisvergaderingen

podcast 3: Ineke Kooistra over haar groeicijfers, rendement, en ebitda – en werkdruk

podcast 4: Ineke Kooistra over haar eigen ‘houdbaarheid’

LEZEN:

In de longread leest u het hele interview met Ineke Kooistra terug. Heeft u wat minder tijd, dan kunt u kiezen voor vier kortere, afgeleide artikelen.