Bastiaan Hagenouw begon ooit in de bankensector, maar gooide in 2008 het roer om. Hij start samen met een partner International Bike Group, beter bekend als fietsenwinkel.nl. Het platform groeit al snel uit tot een multinational met honderden medewerkers, waarin Hagenouw als CEO aan de top staat. Na tien jaar heeft hij het CEO-stokje overgedragen aan zijn voormalige commercieel directeur, maar hij zit zeker niet stil. We spraken hem uitgebreid over zijn weg naar de top, zijn leerproces als CEO en zijn leven nadat hij het stokje heeft overgedragen.

 

LUISTEREN:

Hieronder kunt u het in vier thematische podcasts opgedeelde interview met Bastiaan Hagenouw terugluisteren. Wilt u niets missen van de serie 1347 dagen? Abonneer u dan op de 1347-dagen podcast en ontvang de volgende aflevering automatisch op uw telefoon.

Podcast 1: De weg naar de top van Bastiaan Hagenouw

Bastiaan begint zijn carrière als adviseur bij Lehman Brothers, maar ziet zichzelf eigenlijk als rasechte ondernemer. Hij zet in 2009 fietsenwinkel.nl op. Daarmee is hij één van de eersten die zich toelegt bij de online verkoop van fietsen. ‘Iemand moest de eerste zijn’, aldus Bastiaan.

Podcast 2: Bastiaan Hagenouws huidige rol

Na tien jaar op het pluche van fietsenwinkel.nl is het tijd voor nieuwe avonturen. Hij treedt af als CEO en gaat verder als hoofd van de raad van commissarissen. In deze podcast vertelt hij over zijn vroegere en huidige betrokkenheid bij het bedrijf.

Podcast 3: De manier van leidinggeven van Bastiaan Hagenouw

In deze aflevering vertelt Bastiaan Hagenouw, oprichter van International Bike Group, hoe hij omgaat met fouten en hoe zijn bedrijf liet groeien door te leren. ‘Er is niet één wijze les: veel kleine dingen maken het grote geheel. Groeien is de som van alle dingen die je meemaakt, daar horen ook fouten bij.’

Podcast 4: De werkweek van Bastiaan Hagenouw

Bastiaan Hagenouw heeft geen typisch 40-urige werkweek, maar hij vindt nog wél de tijd om te sporten en sociale relaties te onderhouden. ‘Ik slaap alleen wat weinig’, merkt hij op.

LEZEN:

In de longread leest u het hele interview met Bastiaan Hagenouw terug. Heeft u wat minder tijd, dan kunt u kiezen voor drie kortere, afgeleide artikelen.